• OBJAVLJENO: 09.03.2022.
Sastanak premijerke BPK Goražde sa načelnicima općina Pale i Foča u FBiH
Razgovarano o nastavku saradnje i projektima podrške Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća sastala se danas sa načelnicima općina Pale i Foča u Federaciji BiH, Alminom Ćutukom i Mujom Sofradžijom.

Na sastanku je razgovarano o projektima podrške Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, s posebnim akcentom na nastavak socio-ekonomskog osnaživanja stanovništva i jačanja infrastrukture u ovim lokalnim zajednicima u 2022.godini.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, prema riječima premijerke Obuća, podržat će inicijative općina Foča i Pale u FBiH o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH koje su u proceduri na Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i čije bi usvajanje značajno doprinijelo samoodrživosti i ove dvije nerazvijene općine u sastavu BPK-a Goražde.

Takođe, razgovarano je o aktivnostima na jačanju kapaciteta civilne zaštite u ovim općinama, u koje je Vlada BPK Goražde u prošloj godini uložila značajna sredstva, a podrška Vlade, kako je istaknuto, neće izostati ni i u ovoj godini.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.