• OBJAVLJENO: 16.11.2011.
Roditelji u subotu biraju direktora OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”

Uoči izbora novog direktora OŠ ‘Fahrudin Fahro Baščelija’ koji će se desiti u subotu u vremenu od 11 do 17 sati, večeras je u sali ove škole priređena prezentacija programa rada oba kandidata za direktora.

Riječ je o aktuelnoj direktorici ove škole Edibi Bećirević i nastavniku Adilu Mujagiću. Roditelji i prisutni građani imali su priliku da čuju njihove vizije rada škole i unaprijeđenja uslova za izvođenje nastave, te direktno dobiju odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Forum koji je uslijedio nakon prezentacije, bio je odična prilika za roditelje da bliže upoznaju  kandidate koji će, zavisno od njihovih glasova, biti na čelu škole. Ovakav izbor zahvaljujući Centru civilnih incijativa te Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi BPK Goražde organizuje se po drugi put u našem kantonu. Roditelji su već imali priliku birati direktora u OŠ ‘Mehmedalija Mak Dizdar’ u Vitkovićima, a kad je riječ o izborima direktora drugih škola, po isteku mandata već aktuelnih, na isti način biraće se glasovima roditelja u svim školama.

-Ovo je način da se izvrši depolitizacija škola i ovakav izbor ima niz prednosti, najprije omogućava roditeljima da direktno biraju kandidate koji zadovolje njihove kriterije, izjavila je Alma Delizaimović, ministrica obrazovanja BPK Goražde.

Skupu roditelja obratio se i Emir Frašto, premijer BPK Goražde koji je dao punu podršku ovakvom izboru. Priliku da daju svoj glas za jednog od dva kandidata za direktora škole, roditelji će imati u subotu.

bpkg.gov.ba/gorazdeonline

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.