• OBJAVLJENO: 15.03.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Bosansko-podrinjski kanton Goražde po pitanju sigurnosti još uvijek je jedan od tri najsigurnija kantona unutar Federacije BiH

Analiza Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz statističke podatke, ukazuje na činjenicu da je Bosansko-podrinjski kanton Goražde po pitanju sigurnosti još uvijek jedan od tri najsigurnija kantona unutar Federacije BiH. U Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde ističu i dobru saradnju sa Upravom policije okolnih opština u Republici Srpskoj.

Sigurnosna situacija na području BPK Goražde je zadovoljavajuća i do sada nisu  zabilježene informacije  koje bi mogle ukazivati da bi se stanje sigurnosti moglo narušiti.

„ Od strane bezbjednosnih agencija nemamo informacija koje bi ukazivale da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira. Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova usko sarađuje i sa policijskim službenicima, odnosno Upravom policije iz Republike Srpske po pitanju razmjene informacija i prema onim s čim mi raspolažemo nema mjesta panici“-naglašava ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde Armin Mandžo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde danas je upućen apel svim građanima našeg kantona da po pitanju sigurnosne situacije ne nasjedaju  na dezinformacije koje  se u ovom periodu dijele putem društvenih mreža, jer samim tim doprinose panici kojoj nema mjesta.

U fokusa rada Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova u proteklom periodu bila je saobraćajna bezbjednost. Policijske stanice Ministarstva unutrašnjih poslova izvršile su kontrolu ukupno 251 motornog vozila i izdali 38 prekršajnih naloga zbog nepoštivanja saobraćajnih znakova, odnosno nepropisnog kretanja u saobraćaju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.