• OBJAVLJENO: 21.03.2022.
U  općini Pale u FBiH danas obilježena 26. godišnjica reintegracije ove lokalne zajednice u sastav Federacije BiH
Obilježavanju prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde, predvođeni predsjedavajućom Skupštine i premijerkom BPK Goražde

Polaganjem cvijeća na na Hair česmu i Spomen obilježje komandantima 6. hrenovačkog bataljona. u Hrenovici odata je počast šehidima i poginulim braniocima, dok su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz prezentaciju video materijala,  evocirane uspomene na protekle dvije i po decenije i težak put obnove potpuno porušene i spaljene teritorije.

O unaprijeđenju ove lokalne zajednice na sjednici su govorili predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Pale u FBiH Senad Mutapčić, načelnik Almin Ćutuk, a uz čestitke građanima i priznanje te  zahvalnost svima koji su dali doprinos u obnovi Prače u proteklom periodu, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća naglasila je da podrška ni ubuduće neće izostati.

„ Radilo se u proteklom periodu,  ali ima jako puno prostora da se još više i bolje radi jer ova općina ima dobru geografsku poziciju unutar FBiH i  to sa svoje strane trebamo iskoristiti. Načelnik ppćine je vrijedan i jako puno radi i rezultati njegovog rada se već vide. Mi smo u prošloj godini podržali upravo one infrastrukturne projekte koji su imali za posljedicu veće zapošljavanje na području ove lokalne zajednice i završetak nekih infrastrukturnih projekata na koje ste dugo vremena čekali.  I u ovoj godini  imat ćete svaki vid podrške i pomoći, da zajedno BPK i ovu općinu učinimo mjestom boljeg življenja“ – poruku građanima uputila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

I ove godine, u okviru programa obilježavanja održano je tradicionalno literarno takmičenje učenika posvećeno reintegraciji općine, a priznanja za najuspješnije radove na svečanosti je uručio predsjedavajući Općinskog vijeća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.