• OBJAVLJENO: 22.03.2022.
U organizaciji Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Upriličena prezentacija Javnog poziva za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom

U organizaciji Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas je u Sali Biznis centra u Goražde Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom  upriličio prezentaciju Javnog poziva za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljenog 16.marta 2022.godine, koji ostaje otvoren do 06. aprila 2022.godine. Prezentaciji su, uz poslodavce i zainteresovane osobe koje bi eventualno mogle uzeti učešće u javnom pozivu, prisustvovali i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća te ministri u Vladi BPK Goražde.

Prema riječima premijerke,  aktivnosti koje provodi Vlada BPK Goražde u saradnji sa Fondom imaju za cilj afirmaciju poslodavaca s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da uzmu učešće na javnom pozivu kako bi zaposlili osobe sa invaliditetom,  kao i da stimuliše osobe sa invaliditeom koje imaju biznis ideju da stvore pretpostavke za samozapošljavanje.

Ispred Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom  Javni poziv prezentovala je Neira Šabić, rukovodilac Odjeljenja za podršku i koordinaciju sa pravnim subjektima, naglašavajući značaj podrške Vlade BPK Goražde u promovisanju aktivnosti Fonda.

Podsjetimo, za implementaciju javnog poziva, odnosno za samozapošljavanje osoba sa invaliditetom iz Fonda će biti izdvojena finansijska sredstva u iznosu od  6.000.000 KM, dok će za programe održivosti zaposlenosti osoba sa invaliditetom biti izdvojeno 3.250.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.