• OBJAVLJENO: 20.11.2011.
Ediba Bećirević izabrana za direktoricu OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”

Izbor za novog direktora Osnovne škole Fahrudin Fahro Baščelija u Goraždu koji je počeo jutros u 11 sati je završen. Prema riječima Rasima Ligate člana biračkog odbora glasalo je ukupno 45,77 posto birača, odnosno roditelja koji su svoje povjerenje ukazali Edibi Bećirević, koja je inače i obavljala ovu funkciju u proteklom periodu.

– Današnji izbori protekli su u najboljem redu. Prema podacima kojima trenutno raspolažemo i na osnovu prebrojanih glasova, ubjedljivu pobjedu odnijela je Ediba Bećirević sa ukupno 336 glasova, dok je njen protukandidat Adil Mujagić danas dobio 187 glasova” kazao je Ligata.

Ovo je inače prvi put da se direktor u ovoj obrazovnoj ustanovi bira tajnim, elektronskim glasanjem koje se provodi na prijedlog Centra civilnih inicijativa (CCI). Projekt koordinator CCI-a Dževad Glinac danas je naglasio da je ovaj metod izbora nastavak i doprinos reformi obrazovanja u BiH.

– Ovo je inovacija u izbornom procesu u BiH, a sistem elektronskog glasanja pored efikasnosti i jednostavnosti, onemogućava svaku zloupotrebu prilikom glasanja, jača povjerenje u izborni proces i osigurava transparentan i brz uvid u konačan ishod glasanja. Drago nam je da je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK Goražde prihvatilo ovaj način glasanja”, izjavio je Glinac i dodao da će iskustva na današnjim izborima predstavljati ujedno i uvod u zagovaranje istih rješenja širom BIH.

Ediba Bećirević danas je istakla da će njen osnovni cilj i u narednom periodu biti unaprijeđenje nastavnog procesa.

– Obzirom da sam dobila povjerenje velikog broja birača, odnosno roditelja učenika ove škole nastaviću sa ispunjavanjem ciljeva koje smo stavili pred sebe. Vjerujem da su roditelji prepoznali kvalitet rada koji sam ja zajedno sa nastavnim osobljem ove školske ustanove ulagala, te sam zahvalna svima koji su odlučili da ponovo budem na čelu ove škole. Moj osnovni cilj bit će ulaganje u kvalitet nastavnog procesa” kazala je direktorica Bećirević.

Regularnost provođenja izbora danas je pratio birački odbor, a glasanje je okončano u 17 sati.

bpkg.gov.ba/ gorazdeonline /

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.