• OBJAVLJENO: 02.03.2006.
Održan prijem u povodu 1.marta-Međunarodnog dana civilne zaštite
Visoke ocjene za rad!

U povodu 1.marta-Međunarodnog dana civilne zaštite Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči organizovao je prijem za predstavnike kantonalne Uprave civilne zaštite.

Pored direktora Uprave civilne zaštite BPK-a Goražde Rama Živojevića, ovom prijemu prisustvovali su i njegovi saradnici Kasim Brdar i Redžep Gegić, koji su upoznali Premijera sa trenutnim aktivnostima ove Uprave i problemima s kojima se susreću u radu. Tom prilikom, istaknuto je kako u organizacijskom smislu Uprava civilne zaštite BPK-a Goražde, u svim predviđenim rokovima prati razvoj civilne zaštite u Federaciji BiH, te da ima vrlo dobru saradnju sa Oružanim snagama BiH i općinskim službama civilne zaštite.

Čestitajući svim pripadnicima civilne zaštite njihov dan, kao i na postignutim priznanjima koje su direktor kantonalne Uprave civilne zaštite Ramo Živojević, Teritorijalna vatrogasna jedinica Goražde i podshmno rahmetli Jusuf Karović, bivši pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Foča-Ustikolina dobili na svečanoj sjednici federalne Uprave civilne zaštite 1.marta 2006. u Sarajevu, Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči istakao je da će Vlada u granicama svojih mogućnosti i prema zadatim planovima, pratiti aktivnosti kantonalne Uprave Civilne zaštite na njihovom veoma važnom zadatku- zaštiti ljudi i dobara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.