• OBJAVLJENO: 21.11.2011.
Kantonalni zvaničnici posjetili upravnika Centra pošta Goražde
Svaki stanovnik kantona pokriven poštanskom uslugom

U sklopu posjete javnim preduzećima, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministar za privredu Demir Imamović posjetili su danas upravnika Centra pošta Goražde Seada Dardagana. Razgovarano je o poslovanju Centra i planovima za naredni period.

Trend smanjenja obima pismonosnih usluga, kao i istek sedmogodišnjeg prijelaznog ugovora sa BH Telecomom,  uticao je i na poslovanje Centra pošta Goražde, ali zahvaljujući pozitivnom poslovanju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo u čijem sastavu se ovaj Centar nalazi,  obaveze prema uposlenima redovno se izmiruju, ističe upravnik Dardagan. Pošte I i II u Goraždu dobro posluju, no poštanske jedinice u ruralnom području gdje je mali broj stanovnika dovode u pitanje rentabilnost ovog preduzeća. Stoga se, kako je danas istaknuo upravnik Centra pošta Goražde Sead Dardagan, izlaz traži u preuzimanju nekih drugih poslova. Među njima, sasvim je izvjesna kupovina Poštanske banke, mogućnost internet trgovine, kao pregovori sa Elektroprivredom oko preuzimanja isporuke njihovih računa. Bitno je istaći da je svaki stanovnik Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pokriven dostavom pošte ili nekom drugom poštanskom uslugom.

Prema preporuci premijera Frašta, upravnik Centra pošta Goražde razmotriće mogućnost sponzoriranja nekog sportskog kluba na području našeg kantona, kao i  izdavanje prigodne poštanske markice Goražda.

/bpkg.gov.ba/

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.