• OBJAVLJENO: 22.11.2011.
Na sastanku sa predstavnicima Udruženja „Kulturna baština BPK“
Razgovarano o promociji kulturno-histrijskog naslijeđa BPK Goražde

Počasni predsjednik Udruženja „Kulturna baština BPK“ prof.dr. Avdo Sofradžija i predsjednik Udruženja Eldin Baljević susreli su se danas sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom.

Na sastanku su izneseni problemi sa kojima se Udruženje susreće u svom radu, od kojih je najveći nedostatak adekvatnog prostora za smještaj Udruženja, ali i nedostatak potrebnih finansijskih sredstava za finansiranje projekata u oblasti zaštite kulturno-historijskih spomenika.

Razgovarano je i o planovima i budućim projektima ovog Udruženja kojima se namjerava afirmisati i promovisati bogato kulturno-historijsko naslijeđe BPK Goražde koje svjedoči o veoma dugom kontinuitetu života na ovim prostorima, što je potvrđeno postojanjem brojnih spomenika iz prahistorije, antičkog perioda te srednjeg i novog vijeka na širem području našeg kantona.

Premijer Emir Frašto iznio je danas opredjeljenje Vlade BPK Goražde da podrži aktivnosti ovog Udruženja i da svoj doprinos u zaštiti vrijednog kulturno-historijskog naslijeđa na ovom području.

Više informacija o radu i aktivnostima Udruženja, koje je i jedino udruženje ove vrste na području Gornje-drinske regije, dostupno je na web stranici www.kbbpk.org

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.