• OBJAVLJENO: 22.11.2011.
Ministarstvo za privredu
Ozvaničena dodjela podsticaja javnim preduzećima BPK Goražde

 

Današnjim potpisivanjem ugovora sa direktorima osam javnih preduzeća sa područja BPK Goražde zvanično je odobrena dodjela podsticaja namijenjenih poboljšanju uslova rada i kvaliteta usluga ovih javnih preduzeća.

Za realizaciju Programa podsticaja javnim preduzećima za ovu godinu predviđena su sredstva u iznosu od 135.000,00 KM. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi 127.895,00 KM, a razliku do iznosa od 201.435,00 KM, na koliko je procijenjena vrijednost svih projekata, finansiraće sama javna preduzeća.

Izražavajući zadovoljstvo zbog početka realizacije ovog Programa, resorni ministar Demir Imamović kazao je:

– Za sva javna preduzeća obezbijedili smo podsticaj za nabavku opreme i rekonstrukciju prostora. To je učinjeno s ciljem da se obezbijedi povećanje prihoda, smanjenje troškova i povećanja kvaliteta usluga koje ova preduzeća pružaju građanima. Smatramo da će ovaj podsticaj i ovaj program doprinjeti poboljšanju usluga u javnim preduzećima na prostoru BPK Goražde.

U budžetu BPK Goražde za narednu godinu planiraće se različite vrste podsticaja usmjerenih na razvoj i novo zapošljavanje, mada se očekuje da će situacija, po pitanju priliva javnih prihoda, biti dosta teška i već sada se procjenjuje da će budžet za narednu godinu biti manji u odnosu na plan budžeta za ovu godinu.

Javna preduzeća koja su se kvalifikovala za dodjelu podsticaja za ovu godinu su: „Bosansko-podrinjske šume“, JKP „6. mart“, „Veterinarska stanica“ Goražde, JKP „Prača“, RTV BPK Goražde, JKP „Ušće“ Ustikolina“, „Kulturno-informativni centar“ Prača i „Sportsko-kulturno-privredni centar“ Goražde.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.