• OBJAVLJENO: 25.04.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje

Premijerka Bosansko-podrinjskog kanatona Goražde Aida Obuća potpisala je danas sa privrednim društvom „Okac“ d.o.o Goražde Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu Haris Salković te direktorica Direkcije za ceste Sanela Avdibegović.

Prema riječima premijerke, radi se o jednoj novoj dionici na ovom putnom pravcu koja je od posebnog  značaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde iz razloga što se na ovom lokalitetu nalaze veoma značajne historijske znamenitosti.

„Opredjeljenje Vlade BPK Goražde od njenog imenovanja je ulaganje u infrastrukturne projekte na području našeg kantona, a od trenutka kada smo ovaj putni pravac stavili u nadležnost kantona, u njegovu modernizaciju uložili smo više od 1.250.000 KM. Kako su me informisali iz Direkcije za ceste, ostalo je još negdje oko 1.500 metara neasfaltirane dionice kako bi se ovaj putni pravac u potpunosti prekrio asfaltnom podlogom, na što stanovnici mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području već dugo godina čekaju“-  kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća nakon potpisivanja ugovora.

Radovi podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice i trebali bi biti izvedeni u roku od 90 dana, od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost ugovora je 344.974,00 KM, a riječ je o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.