• OBJAVLJENO: 29.04.2022.
Saopćenje Ministarstva za privredu BPK Goražde
Spremni smo poduzeti sve aktivnosti iz naše nadležnosti i braniti interese radnika privrednog društva “Ginex”

Ministarstvo za privredu BPK Goražde danas se oglasilo saopćenjem za javnost u kojem se navodi:

Povodom posljednjih dešavanja koje su izašle u javnost, a tiču se privrednog društva GINEX d.d., želimo ovom prilikom da se obratimo javnosti s ciljem smanjenja tenzija usmjerenih na različite špekulacije o navodnom izmještanju proizvodnje i bojazni za dalji nastavak i perspektivu ovog privrednog društva.

Kao resorno ministarstvo u potpunosti smo opredjeljeni da proizvodnja treba ostati na području BPK Goražde u punom kapacitetu, da smo svakako na strani radnika i da razumijemo njihove želje za redovnim plaćama, povećanjem proizvodnje i sigurnim plasmanom na tržištu. Očigledno je da se putem društvenih mreža pokušava prikazati da neko ima loše namjere u pogledu perspektive ovog privrednog društva. Nama je cilj da ovo privredno društvo i njihovi radnici i dalje imaju svijetlu budućnost, da imaju prihode, redovnu plaću i doprinose i da benefite za svoj uloženi trud i rad trebaju ostvarivati upravo u ovom privrednom društvu, koje je opstalo i ostalo zahvaljujući upravo radnicima i njihovim sposobnostima.

U svim dosadašnjim dešavanjima mi nismo vidjeli niti jedan iskorak koji bi vodio u pravcu nametanja bilo kakve štete po poslovanje ovog privrednog društva, međutim smatramo da sve neprovjerene i netačne informacije mogu uveliko nanijeti štetu u negativnom poslovanju, što bi svakako značilo da se trebamo svi kao društvo suzdržavati od negativnih komentara i insinuacija koje imaju za cilj uznemirenje radnika i stanovništva s naših prostora. U slučaju pojave bilo kakvih, očiglednih, negativnih aktivnosti usmjerenih na poslovanje ovog privrednog društva, spremni smo poduzeti sve aktivnosti iz naše nadležnosti i braniti interese radnika, a na taj način i interese cjelokupnog stanovništva BPK-a,” stoji u saopćenju Ministarstva za privredu BPK Goražde koje je potpisao resorni ministar Haris Salković.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.