• OBJAVLJENO: 23.11.2011.
Premijer Emir Frašto sa resornim ministrima
U prvoj zvaničnoj posjeti Upravi za inspekcijske poslove BPK Goražde

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministri Radmila Janković, Demir Imamović i Božidar Semiz danas su, po prvi put, zvanično posjetili Upravu za inspekcijske poslove BPK.

Sa direktorom Uprave  Mithatom Hadžiomerovićem razgovarano je o dosadašnjem poslovanju Uprave za inspekcijske poslove kao i planovima za naredni period,  sa posebnim akcentom na pokretanje procedure vezane za izmjene Zakona o inspekcijskim poslovima i Zakona o obrtu.

Osnovne izmjene ove zakonske regulative odnose se u dijelu odgovornosti investitora , gdje će se prema riječima direktora Hadžiomerovića , inspekciji ostaviti mogućnost ulaska na privatni posjed gdje je evidentno obavljanje djelatnosti,  što je dosadašnjim zakonom, inspekcijskom nadzoru bilo uskraćeno.

Takođe, definisani su i prioriteti u radu Uprave za inspekcijske poslove za narednu godinu a to je kontrola izdavanja računa, problem nelegalne gradnje te kontinuiran proces kontrole radno-pravnog statusa uposlenika kako bi broj uposlenih u našem kantonu bio u stalnom porastu.

Premijer i ministri obećali su podršku u daljem radu Uprave za inspekcijske poslove.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.