• OBJAVLJENO: 22.03.2006.
I građani Općine Pale-Prača obilježili Dan reintegracije
Postignuti značajni rezultati!

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i ostalim prigodnim sadržajima i građani općine Pale-Prača obilježili su Dan reintegracije svoje općine u sastav Federacije BiH.

Glavna svečanost održana je u Prači u ponedjeljak, 20.03.2006.godine, a započela je intoniranjem državne himne i učenjem fatihe. Nakon što su prikazani isječci iz dokumentarnog filma o danu reintegracije, uslijedila su prigodna obraćanja zvaničnika u kojima su istaknuti rezultati napravljeni u ovoj općini u posljednjih deset godina.


Pored kratkog osvrta na prošli period, načelnik općine Pale – Prača Asim Zec prisutne je informisao o brojnim aktivnostima i projektima koji su u toku ili će biti realizirani u ovoj godini.

Na sjednici je govorio i prvi načelnik općine Prača, savjetnik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH mr. Salko Obhođaš koji je između ostalog istakao da je neophodno omogućiti i dati podršku nastojanjima povratnika drugih nacionalnosti da se aktivno uključe u strukture vlasti, čemu kao svijetao primjer mogu poslužiti reintegrisane općine u sastavu BPK Goražde.

Na svečanoj sjednici govorili su i Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, predsjedavajući Skupštine BPK dr. Alija Begović, kao i načelnik općine Foča – Ustikolina Zijad Kunovac pridruživši se čestitkama u povodu ovog jubileja.

Na kraju uručene su diplome za najbolje literarne radove, a svečana sjednica Općinskog vijeća općine Pale- Prača u povodu Dana reintegracije završila je kulturno-zabavnim programom.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.