• OBJAVLJENO: 09.05.2022.
Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Europe obilježen i u Goraždu
Borba protiv fašizma nikada ne smije i neće prestati

Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Europe, polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju braniocima Goražde i  Patrizanskom spomen obilježju u Kolijevkama obilježen je danas i u Goraždu.

Cvijeće su položile delegacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođene predsjedavajućom Skupštine i premijerkom BPK Goražde, Aidom Sirbubalo i Aidom Obućom, te predstavnici Koordinacije boračkih udruženja. Ovom prilikom poslata je jasna poruka da borba protiv fašizma nikada ne smije i neće prestati.

„ Borba protiv fašizma nikada u biti nije ni prestala i mi se i danas borimo sa ostacima tih ideja koje su pobijeđene 1945. godine. Drago mi je što danas možemo položiti cvijeće na naše renovirano Centralno spomen obilježje i na ta način zahvaliti se svima onima koji su svoj život dali za ono što mi danas imamo“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća

S obzirom da se ove godine u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH 24. po redu centralna manifestacija obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana u Federaciji Bosne i Hercegovine održava u Sanskom mostu, većina pripadnika iz Bosansko-podrinjskog kantona prisustvovat će toj manifestaciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.