• OBJAVLJENO: 22.11.2011.
Sadržajan program za Dan državnosti naše zemlje


Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje 25.novembra, Dana državnosti BiH na današnjem sastanku utvrdili su konačan Program i Finansijski plan obilježavanja ovog datuma.

Obilježavanje počinje u četvrtak 24.novembra, a centralni sadržaji rezervisani su za sam Dan državnosti, 25. novembar kada će se održati svečana akademija te odati počast šehidima i poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata i Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

O značaju 25.novembra, datuma kada je u Mrkonjić Gradu potvrđena državnost naše zemlje, na akademiji će govoriti premijer Bosansko-podrinjskog kantona i načelnici općina u njegovom sastavu.

Ljubitelji ozbiljne muzike imaće priliku da nakon svečane akademije uživaju u koncertu gudačkog kvarteta Muzičke akademije iz Sarajeva. Pored ovog koncerta, iako ne isti dan već 01.decembra, goraždanskoj publici predstaviće se glumci Kamernog teatra 55 iz Sarajeva u izvrsnoj predstavi „KROKODIL LACOSTE“, autora Zlatka Topčića i reditelja Sulejmana Kupusovića.

Svečano obilježavanje Dana državnosti BiH upotpuniće i dvije izložbe, samostalna izložba akademskog alikara Alja Smailovića, koji nakon 30 godina ponovo izlaže u Goraždu i izložba Arhiva Tuzlanskog kantona kojom se na 200 izloženih djela potvrđuje kontinuitet bosanskohercegovačke državnosti od XII vijeka do suvremenog doba.

Članovi Organizacionog odbora uputili su sa ovog sastanka poziv svim građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da uzmu učešće u obilježavanju ovog jednog od najznačajnijih datuma u istoriji naše domovine.

/bpkg.gov.ba/

Program obilježavanja Dana drzavnosti

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.