• OBJAVLJENO: 02.06.2022.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Ponovo lažna dojava o podmetnim eksplozivnim napravama u zgradi Vlade BPK

Kantonalne institucije u Goraždu  putem e-maila danas su ponovo dobile  prijetnju o  postavljenim eksplozivnim napravama u zgradi  Vlade BPK Goražde.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Armina Mandža, izvršena je evakuacija uposlenih, a nakon detaljnog KDZ pregleda utvrđeno je da je dojava bila lažna.

“ Sve je  isto kao i jučer samo što je e-mail upućen umjesto na ćirilici sada napisan na ruskom jeziku. Mi smo obavili što je bilo do nas i ponovo slučaj prijavili FUP-u, odjelu koji se bavi syber kriminalom” – kazao je Mandžo.

Ista situacija se desila i jučer u popodnevnim satima kada je takođe stigao mail s prijetnjama, ispisan ćirilicom, nakon čega je izvršena evakucija zgrada Vlade i Mnistarstva unutrašnjih poslova te obavljen KDZ pregled.

–  Zgrada je minirana. Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u RS-u. NATO vam neće pomoći. Utičite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSG” – navedeno je u mailu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.