• OBJAVLJENO: 03.06.2022.
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava za redovne programe sportskih klubova

Ministrica  za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Biljana Begović  danas je sa predstavnicima sportskih klubova potpisala ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za redovne programe na nivou našeg kantona za 2022.godinu.

Ugovore je potpisalo osamnaest sportskih klubova, a vrijednost ugovora je 282.168 KM.

Prema riječima ministrice Begović, sredstva su dodijeljena u skladu sa uslovima i kriterijima za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK Goražde.

„ Sredstva možda nisu  zadovoljavajuća u odnosu na potrebe klubova, ali Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport je nastojalo da u skladu sa mogućnostima podrži  sve sportske klubove. U odnosu na prethodnu godinu, ove godine podržali smo i dva nova kluba, a to su  NK „Drina“ i NK „Kolina“ iz Ustikoline, a u narednoj godini ćemo se truditi da povećamo iznos u budžetu za ove namjene kako bi klubovi koji su zaista uspješni i zaslužuju podršku dobili dovoljno sredstava. Klubovi koji se takmiče u većem rangu, odnosno u Premijer ligi, dobit će više finansijskih sredstva, a to su OK „Goražde“, MRK „Goražde“ i SFK „Libero“-naglasila je ministrica Begović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.