• OBJAVLJENO: 10.06.2022.
Saopćenje za javnost premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Pozivam Upravu “Ginexa” da se hitno očituje na navode medija

Povodom natpisa u medijima da na sjednici Nadzornog odbora Ginexa nije prihvaćen prijedlog da se svim radnicima ove goraždanske firme omogući povećanje plata od 500 KM, danas se oglasila premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.  Uz razočarenje ovakvom odlukom, ona je pozvala Upravu “Ginexa” da se hitno očituje na ove navode medija. U saopćenju premijerke Obuća dalje se navodi:

“Smatram da je ovako značajno povećanje plata radnicima daleko svrsishodnije, nego namjera Uprave da im podijeli jednokratne novčane nagrade. Očekujem da će Vlada Federacije BiH pronaći načina za povećanje plata jednako svim radnicima, jer je to dugoročnije rješenje i snažni vjetar u leđa trenutno najvažnijem sektoru u našem kantonu i cijeloj Federaciji, a to je sektor namjenske industrije.

Bespotrebno kreiranje krizne situacije u kojoj je uplitanje politike radi ubiranja predizbornih poena bilo i više nego očigledno, nije dalo nikakav rezultat. Realno, nije ni moglo, jer krajnji cilj nisu bili radnici i Goražde, već glasovi. Srećom, Vlada Federacije, premijer Novalić i ministar Džindić, nisu odgovorili na politikanstvo, nego imaju brojne ambiciozne ciljeve, od modernizacije proizvodnje, proširenja palete proizvoda, uvođenja dodatne radne smjene do zapošljavanja više radnika iz Goražda i cijele okolice.

Sigurna sam da će njene i buduće odluke ići u pravcu rješenja u korist radnika, Ginexa, Goražda i Bosansko-podrinjskog kantona. Povećanje plata radnicima znači ogromnu šansu za ostvarivanje dodatnih prihoda. Tu šansu ne smijemo propustiti, jer će koristi imati svi naši stanovnici, posebno u ovo doba ekonomske krize. To je razvojna šansa za koju se nadamo da je mogu slijediti i ostale firme namjenske industrije čiji radnici su glavni točak proizvodnje, a čije jačanje nam je trenutno prijeko potrebno”, stoji u saopćenju premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aide Obuće.

https://politicki.ba/vijesti/ko-je-u-nadzornom-odboru-ginexa-zaustavio-povecanje-placa-radnicima-za-500-km/23873?fbclid=IwAR2eWot_1X7iYopExdutxdAWYgouwHkw8OoOaatB7rGKIQJeGba-QhxXQpU

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.