• OBJAVLJENO: 13.06.2022.
Podrška Vlade BPK projektima neprofitnih organizacija
Premijerka BPK potpisala ugovore sa predstavnicima neprofitnih organizacija

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća potpisala je danas ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovnu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini, Vlada BPK Goražde svojom odlukom odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 100.000 KM,  a finansirat će se trideset neprofitnih organizacija  s prostora BPK Goražde.

Prema riječima premijerke, za finansiranje projektnih aktivnosti u ovoj godini izdvojena su nešto veća finansijska sredstva, a ono na čemu će Vlada BPK Goražde posebno insistirati jeste na pravdanju utroška tih sredstava, što će biti jedan od prioritetnih uslova za nastavak saradnje i u narednom periodu.

„Vlada BPK Goražde već treću godinu zaredom, u kontinuitetu, podržava projekte nevladinih organizacija koje egzistiraju na području našeg kantona, a  koje zaista svojim aktivnostima opravdaju podršku koju dobijaju. Interes nam je da one budu što aktivnije, okupljajući što veći broj građana, a podršku koju dobiju pravdat će na način realizujući projekte od značaja za cjelokupnu zajednicu“—ovom prilikom naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputili su Suad Bašić, predsjednik NK „Kolina „ iz Ustikoline i Admir Hadžić,  predsjednik Humanitarnog udruženja „Svjetlo grada“ iz Goražda .

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.