• OBJAVLJENO: 21.06.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji krova zgrade Ministarstva za finansije

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji krova zgrade Ministarstva za finansije Bosansko-podrinjskog katnona Goražde sa predstavnikom firme GPD „Drina“ d.d., potpisala je danas premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Bojan Krunić.

Za realizaciju ovog dugo očekivanog projekta iz budžeta BPK Goražde izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 145.338 KM, a  rok za njegovu realizaciju je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

„ Projekat krovne rekonstrukcije zgrade u kojoj je smješten veliki broj kantonalnih institucija od velikog je značaja za Vladu BPK Goražde i u potpunosti će biti finansiran iz budžeta BPK Goražde. U više navrata, one su ukazivale na problem loše krovne konstrukcije, odnosno prokišnjavanje, pogotovo Kantonalni sud, tako da se nadamo da ćemo realizacijom ovog projekta stvoriti optimalne i kvalitetne uslove za njihov rad“-nakon potpisivanja ugovora kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima ministra Bojana Krunića, ovaj projekat predviđen je listom projekata koji će se realizovati u 2022.godini i u skladu sa svojim nadležnostima Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline provelo je kompletnu proceduru od procjene radova, do izbora izvođača radova.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.