• OBJAVLJENO: 28.06.2022.
Premijerka BPK Goražde potpisala ugovore sa korisnicima utroška sredstava sa ekonomskog koda Vlade -Tekući transferi neprofitnim organizacijama
Podrška Islamskoj zajednici BiH i MDD Merhamet- Regionalnom odboru Goražde za realizaciju projektnih aktivnosti

Na osnovu javnog poziva za prijavu prijedloga projektnih aktivnosti sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde podržala je pet projekata čija je vrijednost 30.000 KM,  a ugovore o dodjeli i namjenskom utrošku sredstava sa predstavnicima korisnika danas je potpisala premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća .

Za realizaciju projekta „Pomoć i podrška realizaciji projekta Merhametove javne kuhinje i pekare“, MDD Merhamet- Regionalnom  odboru Goražde izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM.

Također, sa ovog ekonomskog koda podržani su i projekti vjerskih zajednica.

Islamskoj zajednici BiH,  odnosno  Muftijstvu goraždanskom,  za realizaciju projekta „ Nastavak radova na Presjeci, restauracija“ dodijeljena  su finansijska sredstva u iznosu od 3.000 KM, za projekat „Ponovna izgradnja Tekije u Foči“ 10.000 KM,  dok su sredstva u iznosu od 7.000 KM odobrena za realizaciju projekta „Sanacija minareta Kajserije džamije u Goraždu”.

Medžlisu Islamske zajednice Ustikolina za realizaciju projekta „Izrada potpornog zida na mezarju Presjeka“ odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM.

Kako je ovom prilikom naglasila premijerka, projekti koji se unazad nekoliko godina realizuju na lokalitetu Presjeka daju vidljive rezultate, a obaveza Vlade BPK Goražde je da ih u skladu sa finansijskim mogućnostima i podržava.

„S ponosom na našu historiju, Vlada BPK Goražde nastoji dati potpuni maksimum kada je u pitanju uređenje lokaliteta Presjeka koje je 2004. godine, proglašeno nacionalnim spomenikom BiH. To će činiti i u narednom periodu, ulažući sredstva, prije svega, u infrastrukturne projekte kako bi se ovaj lokalitet uredio i sačuvao za buduće naraštaje“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Da podrška projektima vjerskih zajednica od strane Vlade BPK Goražde ne izostaje, ovom prilikom potvrdili su muftija goraždanski Remzija ef. Pitić i predstavnik Medžlisa Islamske zajednice Ustikolina Senad Čengić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.