• OBJAVLJENO: 30.11.2011.
Zvaničnici iz Lihtenštajna i Švicarske kod ministra za privredu
Najavljen novi projekt švicarskog „Caritas-a“

U dvodnevnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravile su delegacije iz Lihtenštajna i Švicarske predvođene ministrom unutrašnjih poslova, sporta i obrazovanja Hugom Quadererom i direktorom Caritasa Švicarske za BiH Erichom Ruppenom. Na današnjem sastanku sa ministrom za privredu Demirom Imamovićem, kojem je prisustvovao i Hemo Jusović, generalni menadžer poljoprivrednih projekata u BiH, razgovarano je o projektu „Razmjena poljoprivrednih proizvođača“.

Riječ je o projektu razmjene praktikanata u cilju edukacije i razmjene iskustva, kao i primjene novih tehnologija na prostoru našeg kantona kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja,  kojeg će u naredne četiri godine implementirati švicarski Caritas u BiH.

Takođe,  razgovarano je i o drugim projektima koje je švicarski Caritas implementirao na prostoru našeg kantona, kao što je pružanje stručnih usluga u oblasti poljoprivrede, te razvoj ruralnog turizma.

Ministar unutrašnjih poslova, sporta i obrazovanja Kneževine Lihtenštajn Hugo Quaderer izrazio je uvjerenost da švicarski Caritas može biti partner na ovim prostorima, te iskoristio ovu priliku da predstavnike kantonalnog Ministarstva za privredu pozove na Sajam industrije koji se održava svake druge godine u Lihtenštajnu.

Ministar za privredu Demir Imamović prezentirao je gostima aktivnosti resornog kantonalnog ministarstva u ovoj i planove za narednu godinu, s posebnim akcentom na podsticaje poljoprivrednoj proizvodnji. On je kazao da će među prioritetima ovog ministarstva u narednom periodu biti iznalaženje tržišta za proizvode sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, kako na području BiH, tako i van njenih granica.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.