• OBJAVLJENO: 05.07.2022.
Održana 32. redovna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK Goražde
Prihvaćen prijedlog Sporazuma o sufinansiranju projekata za prevenciju klizišta koja ugrožavaju infrastrukturu na području općine Pale u FBiH

Nakon razmatranja i usvajanja zapisnika i Izvještaja o realizaciji zaključaka sa 31.redovne, sjednice, Kantonalni štab civilne zaštite razmatrao je, a potom i primio k znanju, Informaciju o trenutnom stanju na području našeg kantona sa aspekta ugroženosti od pandemije koronavirusa (COVID-19) ,  o čemu je članove Štaba informisao predsjednik Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović.

Razmatrana je i Informacija Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde u vezi pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području našeg kantona za period 31.05-30.06.2022.godine. U navedenom periodu zabilježano je nekoliko požara, a kada je riječ o vodosnabdijevanju Grada Goražda, zbog čestih kvarova na potisnom cjevovovdu u više navrata dolazilo je do privremenog prekida vodosnabdijevanjem na pojedinim područjima našeg grada.

Na sjednici su razmatrani i prijedlozi odluka o dodjeli pomoći iz sredstava posebne naknade za zaštiti od prirodnih i drugih nesreća za 2022.godinu- za prevenciju klizišta koja ugrožavaju stambene objekte, puteve, obaloutvrde i drugu infrastrukturu. Također, razmatran je a potom i prihvaćen, prijedlog Sporazuma o sufinansiranju projekata za prevenciju klizišta koja ugrožavaju infrastrukturu  na području općine Pale u FBiH.

Štab je prihvatio prijedloge odluka o utrošku sredstava za nabavku opreme Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, odnosno za opremanje Operativnog centra civilne zaštite te dao saglasnost na prijedlog odluke za nabavku opreme.

Prihvaćen je i prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o vrsti vlastitih prihoda, načina i rokova raspodjele sredstava Kantonalne uprave za civilnu zaštitu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.