• OBJAVLJENO: 22.07.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Upućen apel građanima da ne bacaju NUS na mjesta koja bi mogla ugroziti sigurnost građana

Uprava policije MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona juče je zaprimila prijavu od strane građana koji su uočili bombu na gradskoj plaži Žanj, nakon čega su policijski službenici obezbijedili lice mjesta do dolaska pripadnika Federalne uprave civilne zaštite.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Armina Mandža i na njegovu adresu stiglo je više upita zabrinutih građana u vezi pronalaska ovog minsko-eksplozivnog sredstva koje je izolovano te će ovih dana FUCZ izvršiti njeno uništenje. Pored bombe, u neposrednoj blizini je pronađeno i peraje od eksplodirane granate.

“Bomba koja je pronađena je bila u korozivnom stanju i vjerovatno je neko od nesavjesnih građana bacio u rijeku Drinu, te se ona godinama nalazila u vodi i vrlo vjerovatno da je voda bombu i donijela na Žanj.

S tim u vezi, apelovao bih na građane da ukoliko imaju kod sebe određeni NUS da ga ne bacaju na mjesta gdje se može dovesti u rizik život građana, te da ga predaju u Federalnu upravu civilne zaštite, a svakako,  ukoliko vide određene sumnjive predmete neka se jave FUCZ ili Upravi policije na broj 122.”- poručio je ministar MUP-a BPK Goražde Armin Mandžo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.