• OBJAVLJENO: 26.07.2022.
Kroz „Program ruralnog razvoja za 2022.godinu“ Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde finansijski podržala projekat poribljavanja rijeke Drine
Sportsko- ribolovnom  društvu „Ustikolina“ iz Ustikoline pružena podrška za nabavku oko 4.000 komada potočne pastrmke

Na lokalitetu Crnih stijena na Modranu kod Ustikoline danas je izvršeno poribljavanje rijeke Drine, u koju je pušteno oko 4.000 komada potočne pastrmke koju je Sportsko-ribolovno društvo „Ustikolina“ iz Ustikoline nabavilo uz podršku Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. U akciji poribljavanja, odnosno puštanja riblje mlađi u rijeku Drinu, uz članove ovog društva, učestvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

„Nadam se da smo danas uradili jako lijepu stvar za nove generacije i ovom prilikom želim da kažem da ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve projekte u interesu svih nas te na taj način pokazati da smo uz naše građane u svim dijelovima BPK Goražde “-  kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Projekat Sportsko- ribolovnog društva „Ustikolina“ iz Ustikoline podržan je kroz „Program ruralnog razvoja za 2022.godinu“, a jednim dijelom učešće su obezbijedili i sami članovi ovog društva.

„Radosni smo što po prvi put ovdje imamo predstavnika Vlade BPK Goražde koja je pružila podršku projektu koji je od velikog značaja, a poznato je da je ovaj lokalitet jedan od poznatijih staništa mladice i pastrmke kada je u pitanju rijeka Drina. I u narednom periodu planiramo nastaviti sa aktivnostima koje idu u pravcu povećanja ribljeg fonda, što ćemo učiniti od sredstava koja nam duguje Elektroprivreda i male hidroelektrane po osnovu odštetnih zahtjeva“-kazao je sekretar Sportsko-ribolovnog društva „Ustikolina „ iz Ustikoline Sulejman Dreca.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.