• OBJAVLJENO: 09.08.2022.
Press konferencija ministra za unutrašnje poslove BPK Goražde
Prezentovana Informacija Uprave policije Goražde o stanju sigurnosti u vrijeme održavanja kulturnih manifestacija na području našeg kantona

Ministar za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Armin Mandžo na današnjoj press konferenciji prezentovao je Informaciju Uprave policije Goražde o stanju sigurnosti u vrijeme održavanja kulturnih manifestacija na području našeg kantona.

Kako je istaknuo, u periodu održavanja manifestacija Uustikoljansko ljeto“, „Pračansko ljeto“ te „Festival prijateljstva“ koje su se održavale u periodu od 27. jula do 06. avgusta 2022.godine nije registorvan niti jedan incident koji bi bio povezan sa istim, a policijski službenici na terenu djelovali su u skladu sa unaprijed sačinjenim planovima koji se odnose na aktivnosti pojačanih  mjera sigurnosti .

U tom cilju, angažovan je maksimalan broj policijskih službenika  koji su radili na bezbjednosti održavanja manifestacija koji su svoj posao odradili onako kako je to predviđeno planom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.