• OBJAVLJENO: 10.08.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan Ugovor o realizaciji projekta “Izvođenje radova na rekonstrukciji krova zgrade u ulici Mevsuda Bajića Baje u Vitkovićima”

S ciljem realizacije projekta „Izvođenje radova na rekonstrukciji krova zgrade u ulici Mevsuda Bajića Baje u Vitkovićima“ premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i predstavnik izvođača radova, firme  GPD „Drina“ potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić.

Vrijednost ugovora je 123.359,65 KM, a radovi bi trebali biti okončani u roku od 45 dana od dana uuvođenja izvođača u posao.

Prema riječima ministra Krunića, projekat se realizuje u skladu sa Programom rada Vlade i resornog ministarstva za 2022.godinu te u skladu sa ranije donesenim dokumentima za sanaciju i obnovu određenih objekata u ovoj godini.

“Naime, jedan od prioriteta u ovoj godini jeste adaptacija krovnih konstrukcija na određenim zgradama.U ovom slučaju radi se o objektu poznatijem kao stara pošta, u kojoj se nalazi poslovni prostor površine oko 200 metara kvadratnih, čiji vlasnik je BPK Goražde, a projekat je urađen još krajem prošle godine“-kazao je ministar Krunić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.