• OBJAVLJENO: 23.08.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji fasade i dijela vanjske stolarije na objektu OŠ „Husein ef. Đozo” u Goraždu

S ciljem realizacije  projekta „Izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji fasade i dijela vanjske stolarije na objektu OŠ „Husein ef. Đozo” u Goraždu“, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i predstavnik izvođača radova, firme  GPD „Drina“ potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić te direktorica škole Halida Kurtović.

Sredstva za realizaciju ugovora čija je vrijednost 133.913 KM obezbijeđena su iz namjenskih sredstava, a rok za izvođenje je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora,  implementacija ovog projekta od velikog je značaja s obzirom da je objekat u kojoj se nalazi osnovna škola „Husein ef Đozo“, davne 1886.godine, sagradila  Austro-Ugarska za potrebe svoje vojske, a za potrebe odgojno- obrazovnog procesa koristi se još od 1973. godine. Opredjeljenje Vlade BPK Goražde je između ostalog i ulaganje u infrastrukturne projekte, tako da je sanacija ovog objekta u kojem svoje osnovno obrazovanje pohađa blizu 900 učenika,  od velikog je značaja za naš grad i kanton.

„Implementacija ovog projekta posebno me raduje jer većinu nas za ovaj školski objekat vežu lijepe uspomene, a s druge strane radi se o objektu koji se nalazi u užem gradskom jezgru, čijom rekonstrukcijom će se poboljšati izgled tog dijela grada, što je cilj Vlade BPK Goražde. Istim ovim kapacitetom nastojimo realizovati projekte i u lokalnim zajednicama u sastavu našeg kantona i nadam se da će naša namjera biti prepoznata „-prilikom potpisivanja ugovora kazala je premijerka Aida Obuća.

Prema riječima ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojana Krunića, Ministarstvo će potpisati ugovor sa nadzorom koji će vršiti stalno nadziranje izvođenja radova.

Zadovoljstvo što je ovaj projekat prepoznat kao jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata koji je podržala Vlada BPK Goražde, pored kontinuirane podrške koja se pruža OŠ „Husein ef. Đozo“, iskazala je i direktorica Halida Kurtović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.