• OBJAVLJENO: 25.08.2022.
Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde
Razmotreni prvi prijedlozi za obilježavanje ovog značajnog datuma

Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde, pod predsjedavanjem premijerke BPK Goražde Aide Obuće, danas je održao svoj prvi radni sastanak s ciljem pripreme programa i finansijskog plana obilježavanja ovog jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Grada heroja.

„ S obzirom da se ove godine obilježava 30. godišnjica, na nama svima je da sačinimo kvalitetniji program . Svi članovi su imali svoje prijedloge koje ćemo do 31. avgusta detaljnije razmotriti i tačno dogovoriti koje su to aktivnosti koje će se dešavati u tom periodu. Imamo u planu održavanje takmičenja kako učenika tako i sportskih klubova, dodjelu različitih priznanja kao  i organizaciju drugih kulturnih sadržaja u smislu održavanja koncerata, pozorišnih predstava i drugog, a ono što je najvažnije njihovo održavanje treba ravnomjerno rasporediti, kako bi što veći broj naših sugrađana mogao posjetiti te događaje, te kako bi na dostojanstven način obilježili ovaj značajan datum“- riječi su člana Organizacionog odbora, ministrice obrazovanja Biljane Begović.

Kako je već istaknuto, svi koji žele dati svoj doprinos obilježavanju ovog datuma, svoje aplikacije do 31.augusta trebaju proslijediti na adresu Vlade BPK Goražde, odnosno Organizacionog odbora, kako bi se na narednoj sjednici utvrdio konačan program obilježavanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.