• OBJAVLJENO: 29.08.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministar za privredu upriličili sastanak sa gradonačelnikom Grada Goražde
Razgovarano o prioritetnim infrastrukturnim projektima čija implementacija bi se mogla sufinansirati iz Budžeta BPK Goražde

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za privredu Haris Salković upriličili su danas sastanak sa gradonačelnikom Grada Goražde Ernestom Imamovićem na kojem je razgovarano o prioritetnim infrastrukturnim projektima čija implementacija bi se mogla sufinansirati  iz Budžeta BPK Goražde, a koji bi u konačnici doprinijeli poboljšanju uslova za život stanovnika na području kantona.

Kako je istaknuto, Vlada BPK Goražde podržava sve aktivnosti lokalnih zajednica za koje one pokažu interes, a na današenjm sastanku u fokus su stavljeni projekti vodosnabdijevanja. Sastanku je prisustvovao i direktor JKP „6 mart“ Haris Šalo.

Da je Vlada opredjeljenja pružiti podršku kako bi se ti projekti realizovali, dokazuje i činjenica da je u skladu sa Planom i programom utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2022. godinu, podržala dva projekta Grada Goražde za čiju implementaciju je odobreno 159.000 KM.  Iznos od 100.000 KM odobren je za sufinansiranje prve faze projekta “Izgradnja sistema za snabdijevanje vodom naselja Laleta, Budići i Doca”, a 59.500 KM za sufinansiranje projekta “Izgradnja rezervoara u naselju Crkvine.

Vlada BPK Goražde sufinansira takođe projekt snabdijevanja vodom naselja Glamoč iz rezervoara Rorovi u iznosu od 40.000 KM, a kroz kapitale projekte odobrena su sredstva i za : Zacjevljenje potoka Šišeta (100.000 KM) i Sanaciju fekalne kanalizacije u stambenoj zgradi “Balkan” (20.000 KM).

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.