• OBJAVLJENO: 11.04.2006.
U Goraždu održan sastanak Organizacionog odbora 43. Sandžačkih igara

Goražde domaćin Sandžačkih igara po četvrti put u historiji njihovog postojanja!

Premijer BPK Goražde Nazif Uruči, u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora 43. Sandžačkih igara organizovao je 10.04.2006. godine prvi sastanak Odbora sa ciljem utvrđivanja aktivnosti za što bolju organizaciju ove značajne sportske manifestacije.
Sastanku su pored predsjednika i potpredsjednika Odbora, premijera Nazifa Uručija i načelnika Općine Goražde, Mustafe Kurtovića, prisustvovali i članovi izabrani iz reda ministara u Vladi BPK, načelnika općina, predstavnika Vojske Federacije, pomoćnika načelnika Općine Goražde, direktora javnih ustanova i javnih preduzeća na području Kantona, predstavnika Uprave za odbranu, te predstavnika Sportskog saveza BPK Goražde.
Na sastanku su imenovani predsjednik i članovi Izvršnog odbora, te predsjednici i članovi nekoliko komisija, koje će, svaka iz svoje nadležnosti, raditi na organizaciji i realizaciji potrebnih aktivnosti, kako bi ovaj grad što spremnije dočekao održavanje ovih igara, na kojima se očekuje veliki broj učesnika i posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i ostalih zemalja regiona.

Sandžačke sportske igre, čije održavanje je planirano u periodu 20.-23. juli 2006. godine, samo su jedna od međunarodno poznatih sportskih i kulturnih manifestacija kojima će ove godine domaćin biti Bosansko-podrinjski kanton Goražde. Naime, Goražde će ove godine, pored posjetilaca tradicionalnog Festivala prijateljstva, ugostiti i brojne posjetioce dijela Sarajevo film festivala koji će se održati u Goraždu.
Pored finansijske pomoći koju će za održavanje 43. Sandžačkih igara iz svojih skromnih budžeta obezbijediti BPK i Općina Goražde, te pomoći koja je za obnovu i sanaciju dijela sportskih terena obezbijeđena kroz GAP-ov projekt, očekuje se i pomoć Federalnog ministarstva za kulturu i sport, te pomoć gradova učesnika igara. Dio potrebnih sredstava biće obezbijeđen i od strane raznih sponzora.
Medijski pokrovitelj manifestacije biće RTV BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.