• OBJAVLJENO: 08.09.2022.
Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjem nastavku sjednice Kolegija nije uspio usvojiti dnevni red
Ponovo onemogućeno utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 25. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjem nastavku sjednice Kolegija nije uspio usvojiti dnevni red, čime je ponovo onemogućeno utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 25. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde.  

Kako ističe  predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Sirbubalo, ponovno je došlo do neusaglašavanja, kao i na prethodno zakazanoj sjednici.

„ U pokušaju da zakažemo termin održavanja redovne sjednice Skupštine za koju Kolegij utvrđuje dnevni red, ponovno sam zakazala sjednicu Kolegija kako bismo se dogovorili kada bi se mogla održati redovna sjednica Skupštine, jer imamo preko 20 tačaka koje su došle u skupštinsku proceduru. Očigledno je da se sa kolegama iz opozicije ne možemo dogovoriti, jer je bilo raznih prijedloga od toga da se sjednica održi 20. septembra, pa do toga da se javna priznanja ne dodjeljuju nikako, tako da da nismo mogli postići dogovor“ – istakla je Sirbubalo.

Naglasila je da bi se na dnevnom redu sjednice trebalo naći i pet do šest zakona, među kojim i Zakon o socijalnoj zaštiti i zaštiti porodica sa djecom.

„ U međuvremenu je Vlada BPK Goražde utvrdila i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti premijeru za potpisivanje ugovora u vezi implementacije projekta izgradnje brze ceste – tunel „Hranjen“ u vrijednosti 8,5 miliona KM , a došao je i prijedlog izmjena i dopuna Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu te još jedan Zakon o prostornom uređenju i građenju BPK Goražde. Dakle, sve su to bitne tačke koje bi se trebale naći na redovnoj sjednici Skupštine, bez obzira što je izborna kampanja. Mislim da smo vrlo plaćeni za ono što radimo ili ne radimo, ja sam apelovala na kolege, ali nismo mogli postići dogovor“ – dodala je predsjedavajuća. 

Navela je da je u međuvremenu  došao i zahtjev grupe poslanika za održavanjem vanredne sjednice Skupštine BPK. 

„ Grupa poslanika traži da se vanredna sjednica zakaže 15. septembra s početkom u 10:00 sati, a dnevni red na vanrednoj sjednici se utvrđuje na samoj sjednici. Očigledno je da Kolegij Skupštine nije u stanju zakazati redovnu sjednicu, a ono što ja mogu po Poslovniku jeste zakazati vanrednu sjednicu“ – navela je presjedavajuća Skupštine BPK Goražde.  

Tačan datum održavanja vanredne sjednice predsjedavajuća Skupštine nije mogla potvrditi, ali je izvjesno da će se ona održati naredne sedmice. 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.