• OBJAVLJENO: 02.12.2011.
Ministarstvo za privredu
Dodijeljeni podsticaji za izgradnju štalskih objekata

U okviru podsticaja za razvoj poljoprivrede, Ministarstvo za privredu BPK Goražde planiralo je, u ovoj godini, i realizaciju Programa kapitalnog investiranja u poljoprivredna gazdinstva.

Nakon provedenih procedura, danas su potpisani ugovori sa sedam korisnika kojima su odobreni namjenski podsticaji za izgradnju štalskih objekata, čija je ukupna vrijednost 69.950,00 KM.

Prema riječima resornog ministra Demira Imamovića i u narednoj godini, planirat će se i programi namjenskih podsticaja, kako bi se poboljšali uslovi za rad poljoprivrednih proizvođača i kako bi se povećao broj registrovanih poljoprivrednih obrtnika na području našeg kantona, gdje postoji oko 1300 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Pored redovnih podsticaja u poljoprivredi, resorno ministarstvo, na ime dodatnih pogodnosti za razvoj poljoprivrede, već drugu godinu zaredom, subvencionira doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje registrovanih poljoprivrednih proizvođača na području BPK Goražde.

Od ukupnog broja korisnika koji su danas potpisali ugovore, šest je žena, što je resorno ministarstvo ocijenilo veoma pozitivnim, zbog toga što su ove žene u poljoprivrednoj djelatnosti prepoznale mogućnost vlastitog zaposlenja i osiguranja prihoda za sebe i svoju porodicu.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.