• OBJAVLJENO: 16.09.2022.
Povodom obilježavanja “18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražda
U općinama Foča i Pale u Federaciji BiH položeno cvijeće i odata šehidima i poginulim borcima
Povodom obilježavanja “18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražda, danas je u općini Foča izvršeno polaganje cvijeća na spomen obilježja u Ustikolini- mjesto pogibije prvih žrtava 1992.godine, „Šehidska kapija“ i partizansko spomen obilježje.
 Ceremoniji polaganja cvijeća prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Foča  u FBiH, delegacija Vlade Bosansko-podrinskog kantona Goražde, predvođena ministrom za boračka pitanja Edinom Aganovićem, predstavnici P.S Ustikolina, te predstavnici boračkih udruženja općine Foča i BPK Goražde.
 Polaganje cvijeća i odavanje počasti nevino stradalim civilima i poginulim braniocima iz perioda agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godine, kao i iz perioda Narodno – oslobodilačke borbe 1941-1945.godina danas je upriličeno i u općini Pale u Federaciji BiH, na spomen obilježju poginulim braniteljima u Hrenovici  i partizanskom spomen obilježju u Prači, u prisustvu predstavnika vlasti i boračkih udruženja iz ove općine.
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.