• OBJAVLJENO: 02.12.2011.
Prva zvanična posjeta ministrice za socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice BPK
Posjeta udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom

U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Azra Kuljuh i stručni savjetnik za socijalnu i dječiju zaštitu i zaštitiu civilnih žrtava rata Muhamed Hadžić  posjetili  su danas udruženja na prostoru našeg kantona koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Ujedno, bila je ovo prva zvanična posjeta ministrice udruženjima, a i prilika da se upozna sa problemima sa kojima se susreće ova populacija. U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde kantonalnim zakonom obim prava ovoj populaciji je proširen u odnosu na federalni zakon,  te je zaštita lica sa invaliditetom na prostoru našeg kantona potpunija i kvalitetnija. Takođe,  prilikom posjete ministrica Kuljuh obećala je i konkretnu podršku udruženjima kroz projekte, kako bi obezbijedili sredstva za rad svojih udruženja.

– Mi smo planirali danas obilazak svih goraždanskih udruženja, i naravno i na ovakav način da ukažemo na činjenicu da smo svjesni, da svi jedni druge trebamo i da ih ne zaboravljamo na ovaj datum. Mi činimo i neke druge stvari koje nisu samo vezane za ove posjete i datume značajne za njih i za nas, podržavamo ih i materijalno i podržavaćemo ih, naravno, kroz sve projekte koje možemo,  da kvalitetnije žive i obezbijede sredstva za rad svojih udruženja. Uglavnom, nisu zaboravljeni ni u čemu što se planira i radi, ali planiramo za slijedeću godinu, koliko nam budu mogućnosti dozvoljavale, da im pomognemo više. Naravno, mi ćemo pomoći i realizaciju projekata na koje su oni već aplicirali prema federalnom ministarstvu- ističe ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Azra Kuljuh.

Članovi udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom izrazili su veliko zadovoljstvo saradnjom  sa resornim ministarstvom, kao i nadu da će se ta saradnja i ubuduće nastaviti.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.