• OBJAVLJENO: 03.12.2011.
Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom
Pismo podrške udruženjima osoba sa invaliditetom

U povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Azra Kuljuh uputila je pismo podrške svim udruženjima i organizacijama sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koje okupljaju osobe sa invaliditetom:

„ U ime Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i svoje lično ime, svim udruženjima i organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom upućujem iskrene riječi podrške u povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Napori koje ova udruženja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ulažu kako bi osobe sa invaliditetom imale adekvatan položaj u našem društvu vrijedni su dubokog poštovanja.

Resorno ministarstvo i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pruža i ubuduće će pružati maksimalnu podršku organizacijama i udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom s ciljem ostvarivanja ljudskih prava, sloboda i dostojanstva svih osoba sa invaliditetom, te stvaranja uvjeta jednake mogućnosti u svim segmentima i potpune uključenosti u društvo“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.