• OBJAVLJENO: 27.09.2022.
Općina Pale u Federaciji BiH
Izvršeno potpisivanje ugovora s krajnjim korisnicima grant podrške kroz projekat Socio-ekonomskog osnaživanja lokalnog stanovništva

U općini Pale u Federaciji BiH danas je izvršeno potpisivanje ugovora s krajnjim korisnicima grant podrške, koja se odnosi na nabavku poljoprivredne mehanizacije, poljoprivredne opreme kroz projekat Socio-ekonomskog osnaživanja lokalnog stanovništva, čija ukupna vrijednost iznosi 138.100 KM.

Ugovore sa korisnicima projekta čiju implementaciju je podržala i Vlada BPK Goražde,  uz predstavnike švicarskog Caritasa, potpisao je načelnik općine Pale u FBiH Almin Ćutuk, a potpisivanju je prisustvovala i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.

„Već drugu godinu zaredom, Vlada BPK Goražde podržava projekat općine Pale u FBiH koji se realizira sa švicarskim Caritasom. U 2021.godini,  ovaj projekat smo podržali sa iznosom od 50.000 KM koji je obuhvatio 24 korisnika, a u ovoj godini izdvojeno je 30.000 KM za 31. korisnika. Zadovoljstvo nam je što se u kontinuitetu realiziraju značajni projekti koji idu u pravcu zadržavanja stanovništva na ovom području, a u narednom periodu dogovorena je saradnja između Caritasa, Vlade i Općine, kako bi zajedničkim snagama i udruživanjem finansijskih sredstava podržali  naredne projekte od kojih bi benefite imali stanovnici ove lokalne zajednice“- riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.