• OBJAVLJENO: 13.10.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Potpisan ključni ugovor za intenziviranje procesa spajanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa Kantonom Sarajevo

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić potpisali su danas ugovor o dodjeli sredstava za implementaciju  projekta izgradnje brze ceste Prača – Goražde čija vrijednost je  8.500.000 KM.

Projekat podrazumijeva provođenje procesa eksproprijacije te izgradnju pristupnih cesta s obje strane tunela, a  odlukom Vlade FBiH definisano je da implementatori budu  kantonalno Ministarstvo privrede i JP Autoceste FBiH.

Riječi zahvalnosti na podršci  Vladi FBiH što je uz već izdvojena sredstva za izgradnju tunela Hranjen, ovim činom dodatno podržala ovaj proces od ključnog značaja za naš kanton, ovom prilikom uputila je premijerka Aida Obuća.

Podsjetimo, ugovor koji je danas potpisan u vrijednosti  od   8.500.000 KM predstavlja najveći ugovor koji je ijedan premijer BPK Gorazde potpisao, a  kako je naglasila premijerka nakon potpisivanja, neophodno je nastaviti sa daljim aktivnostima kako bi se realizovali projekti od interesa i značaja svih građana našeg kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.