• OBJAVLJENO: 17.10.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a
Upriličena primopredaja dužnosti novoizabranom policijskom komesaru Uprave policije BPK Goražde

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličena primopredaja dužnosti novoizabranom policijskom komesaru Uprave policije BPK Goražde. Poziciju komesara u naredne četiri godine obavljat će Damir Bogunić, koji se prilikom primopredaje zahvalio na dosadašnjem predanom radu bivšem komesaru Ademu Lakoviću naglasivši da će, između ostalog, fokus njegovog rada biti unaprjeđenje saradnje sa Tužilaštvom BPK Goražde ali i osiguranje materijalno-tehničkih sredstava i prijem novih policijskih službenika.  

“  Nadam se da ću uspjeti  da poboljšam kvalitet rada i Uprave policije i MUP-a kojem bih izrazio zahvalnost za svu dosadašnju saradnju i materijalno-tehnička sredstva koja smo dobijali, a čemu ćemo se posvetiti i usko sarađivati i ubuduće. Vrlo bitna nam je saradnja sa kantonalnim tužilaštvom Goražde koju ćemo produbiti, jer mislim da moramo svi zajedno biti malo čvršći i ojačati saradnju u cilju bezbjednosti građana koji žive u ovom kantonu” – kazao je Bogunić.  

 Uspješan rad na čelu Uprave policije komesaru su poželjeli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.  

 “ Nadam se da će i gospodin Bogunić u narednom periodu svoj angažman usmjeriti ka smanjenju stope korupcije i kriminaliteta na području BPK Goražde. Zajedničkim snagama i trudom Uprave policije i ministarstva nadamo se da ćemo imati dobru saradnju i jako uspješne projekte, jer tu smo da se nadopunjavamo i pomažemo jedni druge” – kazao je ministar unutrašnjih poslova  Armin Mandžo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.