• OBJAVLJENO: 19.10.2022.
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Upriličen prijem za mlade Goraždanke
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Biljana Begović upriličila je prijem za mlade Goraždanke Hanu Sijerčić, Adelu Hadžić, Ejnu Herić i Adelu Obuća, koje su ostvarile značajan uspjeh na 18. Međunarodnom dječijem festivalu „Ljubav naša je planeta“ koji je održan u Užicu (Srbija).
 
Adela Hadžić i Ejna Herić s pjesmom “Da imam čarobni štapić” osvojile su treće mjesto, a Hana Sijerčić s pjesmom “Hanin ples” prvo mjesto u mlađoj uzrasnoj kategoriji, dok je Adela Obuća s pjesmom “Pjesmu ti pišem” bila prva u starijoj uzrasnoj kategoriji.  Ove su djevojčice na festivalu dječije pjesme “Šta se pjesmom sanja” u Goraždu 2021.godine te festivalu “Zlatna pahulja” Rožaje (Crna Gora) ostvarile značajne rezultate.
Uz čestitke, ministrica Begović poželjela je mladim Goraždankama puno sreće u onome što najviše vole i rade te istaknula da su one, kao i ostala talentovana djeca i učenici, najbolji ambasadori našeg grada kojima treba pružiti svu podršku.
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.