• OBJAVLJENO: 02.12.2022.
Članovi Koordinacionog tijela za prevenciju, sprečavanje i borbu protiv nasilja u porodici za područje BPK-a Goražde
Građani informisani o svojim pravima, a i o vrstama nasilja kojima mogu biti izloženi

Danas su članovi Koordinacionog tijela za prevenciju, sprečavanje i borbu protiv nasilja u porodici za područje BPK-a Goražde postavili štand ispred Centra za kulturu s ciljem da upoznaju građane sa svojim djelovanjem u BPK-a Goražde.

Uposlenici „Centra za socijalni rad“, članovi Udruženja „Seka“, pripadnici Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove BPK-a Goražde su zainteresovane prolaznike upoznavali o njihovim pravima, a i o vrstama nasilja kojima mogu biti izloženi.

Nasilje u porodici je ozbiljan društveni problem i žrtve istog mogu biti svi članovi prodice bez obzira na pol. Prolaznici su upoznati i o vrstama nasilja kao što su: fizičko, psihičko, seksualno, ekonomsko nasilje itd. Sugrađani su upoznati kojim se ustanovama mogu obratiti u slučaju navedenih devijacija i koje brojeve telefona mogu zvati.

Veliki podršku današnjem interaktivnom druženju su pružili Zorica Šarenac iz OSCE-a koja ujedno djeluje u Koordinacionom tijelu, kao i ministar za unutršanje poslove BPK-a Goražde Armin Mandžo, a oni su se danas i obraćali našim sugrađanima, dajući podršku ovom projektu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.