• OBJAVLJENO: 15.05.2006.
Potpisani ugovori o kupoprodaji poslovnih prostora u novosagrađenoj zgradi „Lamela-H“u Goraždu

Stanovi i poslovni prostori za branitelje BiH!

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 15.05.2006.godine upriličena je svečana ceremonija potpisivanja ugovora o kupoprodaji poslovnih prostora u stambeno-poslovnom objektu „Lamela-H“ na lokalitetu „Biserna“ općina Goražde.
Ugovore sa kupcima ovih poslovnih prostora: Jusufom Tutićem, Zekerijahom Fortom i opunomoćenikom Behudina Plakala, potpisao je Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, a ceremoniji su prisustvovali i ministri za boračka pitanja i urbanizam Nermana Sofović i Vladimir Nedimović.
Riječ je o prodaji tri poslovna prostora u stambeno-poslovnom objektu sa 21 stambenom jedinicom, koju je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona uz zajednička sredstva federalnog i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajeva u iznosu od milion konvertibilnih maraka, izgradila za rješavanje stambenih problema boračke populacije. Tako su, nakon provedene zakonske procedure, po veoma povoljnim uslovima i na kredit od 15 godina, poslovne prostore u ovom objektu dobili, takođe, pripadnici boračke populacije. Iznos za prodate poslovne prostore iznosi oko 106.000,00 KM, a sredstva od prodaje biće usmjerena u Kantonalni stambeni fond iz kojeg će graditi novi stanovi.

„ Ovo je radostan događaj za sve nas koji smo došli do kraja realizacije izgradnje prve poslijeratne zgrade na području BPK-a Goražde, a posebno što su stanovi, kao i poslovni prostori namjenjeni naših braniocima i njihovih porodicama, „ – riječi su Premijera BPK-a Goražde Nazifa Uručija.
Vlada BPK-a Goražde, kao i njeno Ministarstvo za boračka pitanja nastojaće da uz pomoć dosadašnjih, ali i novih finansijera, započne sa izgradnjom nove zgrade za boračke populacije, kazala je ministrica za boračka pitanja Nermana Sofović i poželjela vlasnicima poslovnih prostora puno sreće i uspjeha u radu.
U ime vlasnika poslovnih prostora Premijeru i članovima Vlade zahvalio se Jusuf Tutić, predsjednik RVI „Sinovi Drine“, koji je kazao da će ova investicija, poslije deset godina podstanarskog statusa pomoći njemu i njegovoj porodici u obezbjeđenju egzistencije, kao i svima ostalima kojima su danas uručeni ključevi njihovih poslovnih objekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.