• OBJAVLJENO: 26.01.2023.
Pedagoški zavod BPK Goražde
NASTAVLJENE EDUKACIJE ZA NASTAVNIKE I STRUČNE SARADNIKE
U sklopu programa stručnog usavršavanja nastavnika i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je organizirao edukaciju za nastavnike razredne nastave o temi “Korektivna gimnastika u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja”, gdje je o iskustvima u radu s djecom i zdravstvenom aspektu tjelesnog vježbanja govorio magistar sporta Džanan Obuća.
Alija Lapo je na edukaciji za odgajatelje govorio o vrijednostima igre i pokreta u procesu ranog učenja djece predškolske dobi, a na edukaciji za nastavnike predmetne nastave u osnovnim školama o pedagoškoj dimenziji savjetodavnog rada s roditeljima.
Primjena modularnih nastavnih planova i programa je bila fokus obuke koju je za nastavnike u srednjim školama održao Ermin Dragolj, a o standardima kvaliteta u srednjem obrazovanju i odgoju predavanje su održali mr. sc. Nijaz Zorlak i Ermin Dragolj, stručni savjetnici za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Osim edukacija koje su organizirane u školskim prostorijama, prosvjetnim radnicima su, u saradnji s partnerskim organizacijama, ponuđene i različite online obuke. Interes nastavnika za edukacije je nadmašio očekivanja organizatora, što će u konačnici imati pozitivne efekte na kvalitetnu realizaciju nastavnog procesa na svim nivoima obrazovanja u našem kantonu, ističu u Pedagoškom zavodu.
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.