• OBJAVLJENO: 27.01.2023.
ZAJEDNIČKI SASTANAK PREDSTAVNIKA GRADSKE UPRAVE GRADA GORAŽDE, „ JU CENTAR ZA KULTURU GORAŽDE „ I MINISTARSTVA ZA OBRAZOVANJE, MLADE, NAUKU, KULTURU I SPORT BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE
Razgovarano o stanju u jedinoj javnoj ustanovi kulture na području kantona

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Adisa Alikadić-Herić održala je sastanak s pomoćnikom gradonačelnika Grada Goražde Muamerom Krašićem , vd direktorom JU Centar za kulturu Goražde Omerom Kadrićem i rukovodiocem Odjela za kulturne djelatnosti Mensurom Sijerčić.

Tema prvog zvaničnog sastanka je bila kulturna djelatnost, odnosno stanje u jedinoj javnoj ustanovi kulture na području kantona, a koja je u nadležnosti Grada Goražde.

Razgovarano je o načinu poboljšanja uslova u kreiranju novih kulturnih dešavanja, kroz nove projekte u kojima će Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pružiti punu podršku, također pronaći mogućnost podrške i za infrastrukturne projekte, rješavanje problema kad su u pitanju odnosi JU Centar za kulturu Goražde i Javno preduzeće Radio televizija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Iskazana je potreba u zajedničkoj saradnji, a u cilju kreiranja što boljeg ambijenta kroz sve oblike kulturnog stvaralaštva za našeg građane, kao i prijedloga za programe iz oblasti kulture za 2023. godinu.

Prema riječima ministrice Adise Alikadić-Herić, u Budžetu BPK Goražde za 2023. godinu,  na kodu za kulturu  planiran je iznos od  100.000,00 KM, a kako je naglašeno, po  prvi put izdvojen je ovakav iznos.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.