• OBJAVLJENO: 27.01.2023.
Goražde se danas oprostilo od Almira Raščića
…“Ali smrt nije kraj jer smrti zapravo i nema, I nema kraja. Smrću je samo obasjana staza uspona od gnijezda do zvijezda“

Velika sala Centra za kulturu u Goraždu bila je premala da primi sve one koji su danas došli na komemorativnu sjednicu da se posljednji put oproste od Almira Raščića, sportiste, privrednika, dobre duše ovog grada, čije je još uvijek nerazjašnjeno, mučko ubistvo potreslo cjelokupnu goraždansku i bh javnost.

Riječi iskrenog saosjećanja i neizmjerne tuge zbog njegove prerane smrti danas su porodici rahmetli Almira Raščića, osim brojnih prijatelja, kolega, sugrađana i sugrađanki, uputili i najviši kantonalni i općinski zvaničnici, kao i predstavnici Nogometnog saveza BiH.

“ Posebno mi je teško, a vjerujem i svima vama, kada se moramo oprostiti od osoba koje su prerano otišle s ovog svijeta u kojem su mogli još dosta učiniti za dobrobit svoje porodice i svih nas. No, Uzvišeni Allah dž.š. jedini zna i određuje sve naše puteve,” kazao je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov na početku svog obraćanja.

“Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađanina, čijim je odlaskom naše Goražde postalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost koja ih je krasila. O tome koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli i cijenili tvoji prijatelji i poznanici, tvoje kolege sportisti, sugrađani i saugrađanke, najbolje govore komentari koje možemo pročitati na društvenim mrežama, kao i muk i nevjerica koji su zavladali u našem gradu nakon vijesti o tvojoj smrti. No, jedno ti možemo obećati- nećemo se smiriti dok ne pronađemo tvog ubicu ili ubice čiji nas je kukavički i mučki čin sve zgrozio, ali i učvrstio u uvjerenju da ga moramo otkriti i adekvatno kazniti”, poručio je premijer Ćulov.

“Rahmetli Almir Raščić bio je dijete ovog grada, uzoran sportista i privrednik, dobar sin, brat, muž i otac i napad na njega i njegovo ubistvo, napad je na sve nas, napad na sve one koji u ovom gradu na Drini imaju ili traže svoju egzistenciju, “riječi su premijera BPK Goražde Edina Ćulova koji se od Almira Raščića oprostio sa stihovima Maka Dizdara:

“Ali smrt nije kraj jer smrti zapravo i nema,
I nema kraja. Smrću je samo obasjana
Staza uspona od gnijezda do zvijezda“.

Almir Raščić je rođen 7.novembra 1984. godine u Goraždu u sportskoj porodici. Igrao je za više fudbalskih klubova, Goražde, Čelik, Velež, Olimpik i Azot, a bio je član Malonogometnog kluba Drina i član Skupštine NS BiH ispred ovog kluba.

Dženazu Almiru Raščiću danas je u mezarju Kolijevke, u kojem je i ukopan, klanjao je veliki broj građana Goražda i drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Povodom njegove tragične smrti, u Gradu i Kantonu proglašen je Dan žalosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.