• OBJAVLJENO: 30.01.2023.
Uprava policije MUP-a BPK Goražde
Zapaženi rezultati rada Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Operativni rad i aktivnost pripadnika Uprave policije su rezultirali najvećom zapljenom narkotičkih sredstava u ovoj kalendarskoj godini.

U dane vikenda pripadnici Policijske stanice za kontrolu i regulisane saobraćaja su detaljnim pregledom vozila detektovali kod jednog lica 5 alu pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“.

Lice je nakon toga privedeno u službene prostorije i dalji rad su preuzeli pripadnici Sektora kriminalističke policije.

Nad istim je izvršena kriminalistička obrada, te je dobrovoljno predato još 94 alu pakovanja  sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“.

Lice je smješteno u prostorije za zadržavanje PU Goražde. Upoznat je kantonalni tužilac koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.  Rad na dokumentovanju djela je u toku.

Posljednja zapljena je rezultat pojačanih mjera i aktivnosti Sektora kriminalističke policije  Uprave policije MUP BPK-a Goražde  u cilju suzbijanja i otkrivanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi  – opojnih droga, te je u mjesecu januaru 2023. godine registrovano 9 zapljena opojnih droga i to: marihuane i amfetamina. O ovim događajima su  upoznati Kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Goražde, gdje je 5 događaja okvalifikovano kao KD „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239  KZ FBIH i 4 događaja koji su okvalifikovani kao KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238 KF FBIH.

Ovo je još jedan od pokazatelja uspješnog djelovanja Uprave policije MUP BPK-a Goražde,  a sve s ciljem unaprjeđenja sveopšte sigurnosti građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a svakako će kadrovskim popunama i dodatnom nabavkom  materijalno-tehničkih sredstava sigurnost građana biti na još većem nivou – rečeno je iz Uprave policije.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.