• OBJAVLJENO: 01.02.2023.
Skupština Bosansko – podrinjskog kantona Goražde održala 4. vanrednu sjednicu
Usvojeni Finansijski plan i Odluka o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023. godinu

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala 4. vanrednu sjednicu na kojoj su razmatrani prijedlozi Finansijskog plana i Odluke o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023. godinu, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u našem kantonu.

Nakon rasprave o ovim prijedlozima, većinom glasova usvojen je Finansijski plan u iznosu od 22.864.383.KM te Odluka o o izvršenju Finansijskog plana Zavoda za 2023.godinu.

Kako je u svom obrazloženju istaknuo ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde Senad Čeljo, razlog hitnosti kako bi se ove tačke našle na današnjem dnevnom redu 4. vanrednog zasjedanja jeste kako bi se  ispoštovale obaveze nedavno potpisanog  Kolektivnog ugovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije i aneks Kolektivnog ugovora sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu.

Na kraju vanredne sjednice, poslanici su jednoglasno usvojili Odluku o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, čijim usvajanjem se i u ovoj godini ,kao i u prethodnim godinama, finansira zdravstveno osiguranje lica koji ovo osiguranje ne mogu ostvariti ni po kojoj drugoj osnovi. Na ovaj način, zdravstvenim osiguranjem pokriveni su svi stanovnici našeg kantona, što naš kanton izdvaja od drugih kantona u Federaciji BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.