• OBJAVLJENO: 15.12.2011.
Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja BPK-a Goražde
Stambeno zbrinuta 33 pripadnika boračke populacije

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora za sanaciju i adaptaciju stambenih jedinica pripadnika boračkih populacija. Ugovore sa korisnicima ove vrijedne pomoći potpisao je ministar Dževad Adžem, a  potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Emir Frašto.

Vrijednost ugovora je 218.804 KM, a 33 korisnika boračke populacije, u skladu sa Pravilnikom ministarstva, dobili su sredstva za sanaciju i adaptaciju stambene jedinice u iznosu od 2.000- 9.800 KM po korisniku.

– Ovo je postupak koji Ministarstvo za boračka pitanja provodi u toku cijele godine. Javni poziv traje godinu dana, gdje pripadnici boračkih populacija mogu aplicirati sa zahtjevima kako bi riješili svoje stambeno pitanje. Komisija je radila vrlo naporno i studiozno i za one koji su ispunjavali uslove Vlada  BPK Goražde je na prošloj sjednici donijela odluku da se 33 korisnika boračke populacije pomognu u stambenom zbrinjavanju. Na temelju ugovora koje smo potpisali danas, korisnici ovih sredstava sklopiće ugovore sa nekom od građevinskih firmi kao izvođačem radova,  a sredstva će sa računa korisnika biti uplaćena na račun firme koja je izvela te radove- kazao je ovom prilikom ministar za boračka pitanja Dževad Adžem.

Korisnici sredstava koji su danas potpisali ugovore smatraće se stambeno riješenim.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.