• OBJAVLJENO: 06.02.2023.
Članovi Vlade BPK Goražde danas su nastavili posjete privrednim subjektima na području kantona
Posjećena novoosnovana kompanija TVC u industrijskoj zoni Vitkovići

Delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođena premijerom  Edinom Ćulovom, obišla je  novoosnovanu kompaniju  TVC  u industrijskoj zoni Vitkovići, s čijim je predstavnicima razgovarano o poslovanju i saradnji sa institucijama vlasti.

Nakon što su se članovi Vlade upoznali sa planovima novog privrednog subjekta u BPK Goražde, premijer Ćulov naglasio je kako je izuzetno zadovoljan jer, najavio je,  TVC uskoro kreće u prozvodnju u punom kapacitetu.

„ U ovoj novoosnovanoj kompaniji  koja treba da krene sa proizvodnjom u skorijem periodu, od direktora  smo dobili informaciju da sve ide svojim tokom, da se fabrika kreće u dobrom smjeru.  Ovdje smo da razgovaramo i sagledamo mogućnosti na koji način možemo unaprijediti i dalje razvijati našu saradnju. U ovom kao i u ostalim privrednim subjektima, zainsteresovani su za dualno obrazovanje i  djeca su već  uključena u praksu. Navode da nemaju dovoljno odziva u smislu zapošljavanja ljudi, ali se nadamo da će i zapošljavanje ići u željenom pravcu i da će proizvodnja biti uspješna“ – kazao je Ćulov.

Kompanija TVC trenutno zapošljava 65 radnika, a  intencije su  nova upošljavanja i povećanje obima proizvodnje.

„ Zahvaljujemo se Vladi koja nas je posjetila u našoj novoj kompaniji koja je tek počela s proizvodnjom i nadam se da ćemo u narednom periodu i zapošljavati više ljudi i proizvoditi.  TVC kompanija s bavi proizvodnjom medicinskih kreveta i komfornih stolica i  Vlada nam je mnogo pomogla u vezi upotrebne dozvole za novoizgrađeni objekat kako bismo mogli krenuti s proizvodnjom, a u planu imamo nova upošljavanja sa razvojem proizvodnje. Razgovarali smo i o pojedinim projektima u kojima zajedno možemo učestvovati  i vidjećemo šta nam donosi budućnost „ – kazao je v.d. direktora kompanije TVC Merhudin Šišić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.